26 Σεπτεμβρίου 2018

Τί είναι το ενεργειακό τζάκι;

Τί είναι το ενεργειακό τζάκι;

Το ενεργειακό τζάκι, είναι ένα σύγχρονο τζάκι κλειστού τύπου, το οποίο έχει πιστοποιημένα υψηλή απόδοση καύσης, και κατά συνέπεια χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή καυσόξυλων.

Στα συνήθη τζάκια ανοιχτού τυπου, που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, η καύση του ξύλου είναι ατελής, έχοντας βαθμό απόδοσης που συνήθως προσεγγίζει το 20%. Κατά συνέπεια ένα πολύ μεγάλο μέρος από τη θερμότητα που θα μπορούσε να αποδώσει η καύσιμη ύλη μας, μένει αναξιοποίητη. Αντίθετα, στα πιο σύγχρονα και ποιοτικά ενεργειακά τζάκια, ο βαθμός απόδοσης της καύσης φτάνει ή και υπερβαίνει το 75%, που σημαίνει πως από την καύσιμη ύλη μας, δηλαδή το ξύλο, λαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας που μπορεί να αποδώσει, ως θερμότητα στον χώρο μας, και μένει αναξιοποίητο ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ενεργειακό τζάκι, μπορεί να ζεστάνει πολύ αποτελεσματικότερα τον χώρο μας, με σημαντικότατη οικονομία καυσίμου. Αν συνυπολογίσετε μάλιστα πως η καύσιμη ύλη που δέχονται τα ενεργειακά τζάκια (όπως για παράδειγμα τα καυσόξυλα), είναι ήδη πολύ οικονομική σε σχέση με άλλα καύσιμα όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, ή με το ρεύμα που καταναλώνουν κάποιες συσκευές θέρμανσης, καταλαβαίνετε πως ένα ποιοτικό ενεργειακό τζάκι, αποτελεί μια εξαιρετική λύση θέρμανσης συνδυάζοντας ζεστασιά, θαλπωρή και οικονομία.

61a

Πώς ζεσταίνουν το χώρο τα ενεργειακά τζάκια;

Τα ενεργειακά τζάκια, έχουν τη δυνατότητα να αποδίδουν τη θερμότητα στο σπίτι μας με διαφορετικούς τρόπους, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Τα λεγόμενα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια, θερμαίνουν και αποδίδουν ζεστό αέρα στο χώρο μας, είτε με φυσική είτε με μηχανικά ελεγχόμενη κυκλοφορία με μοτέρ. Τα τζάκια καλοριφέρ από την άλλη πλευρά, μπορούν να ζεστάνουν μια ολόκληρη κατοικία θερμαίνοντας τα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού.

 

 

Τί να προσέξετε πριν αγοράσετε ενεργειακό τζάκι;

Καθώς στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλά τζάκια, που τα βαπτίζουν ενεργειακά χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν είναι οποιοδήποτε τζάκι κλειστού τύπου, ενεργειακό.

Πολλά από τα προϊόντα αυτά, είναι απλές κατασκευές, χωρίς μελέτη στο σχεδιασμό, χωρίς σοβαρές πιστοποιήσεις, και με απόδοση καύσης που δεν προσεγγίζει ούτε το 60%.

Αν έχετε την πρόθεση να βάλετε ενεργειακό τζάκι στο σπίτι σας, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ένα προϊόν που θα είναι υψηλής ποιότητας, θα φέρει διεθνείς πιστοποιήσεις και θα συνοδεύεται από πολυετή εγγύση. Μια τέτοια επιλογή θα σας προσφέρει ζεστασιά, θαλπωρή και σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου. Έχοντας 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά, και την αποκλειστική αντιπροσώπευση των μεγαλύτερων οίκων κατασκευής ενεργειακών τζακιών, ο Όμιλος Φράγκου διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από πιστοποιημένα και εγγυημένα προϊόντα, υψηλής απόδοσης. Καλέστε μας στο τηλέφωνο, ή επισκεφθείτε μία από τις εκθέσεις μας, για να συζητήσουμε και να βρούμε μαζί το ιδανικό τζάκι για το χώρο σας.

Διαβάστε επίσης