26 Σεπτεμβρίου 2018

Μετατροπή χτιστού τζακιού σε ενεργειακό

Μπορεί να μετατραπεί ένα απλό τζάκι σε ενεργειακό;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στην αγορά τζακιού, είναι αν μπορεί ένα ανοιχτό, χτιστό τζάκι να μετατραπεί σε ενεργειακό. Το ερώτημα αυτό βασανίζει μεγάλο μέρος του κοινού, καθώς πολλές οικογένειες έχουν στο σπίτι τους ένα παλαιού τύπου, ανοιχτό τζάκι με πυρότουβλα, και θα ήθελαν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία να κάνουν τη μετατροπή σε ενεργειακό τζάκι. Μια τέτοια προοπτική είναι εξαιρετικά θετική, γιατί τα ενεργειακά τζάκια είναι σαφώς πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά, ανοιχτά τζάκια, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν πολύ πιο αποτελεσματικά έναν χώρο, με λιγότερα καυσόξυλα και με απόλυτη ασφάλεια.

Ευτυχώς για το καταναλωτικό κοινό, η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική. Υπάρχουν κατάλληλοι τύποι προϊόντων που επιτρέπουν τη μετατροπή του απλού τζακιού σε ενεργειακό. Τα προϊόντα αυτά ονομάζονται ένθετες εστίες, ή συχνά μπορεί να τα ακούσετε στην αγορά να αναφέρονται ως τζάκια κασέτες. Πρόκειται για ειδικού τύπου εστίες, που μπορούν να ενταχθούν στο χώρο του παλαιού τζακιού, και να το μετατρέψουν σε ενεργειακό, με τη μικρότερη δυνατή ενόχληση, και με περιορισμένο κόστος. Αυτό το κόστος άλλωστε μέσα από τη χρήση του ενεργειακού τζακιού και την οικονομία που αυτό προσφέρει, θα το εξοικονομήσει η οικογένεια μετά από λίγο καιρό, καθώς θα απολαμβάνει περισσότερη ζέστη με πολύ λιγότερα καυσόξυλα, και με την ασφάλεια που προσφέρει ένα σύγχρονο, πιστοποιημένο τζάκι κλειστού τύπου.

Τί πρέπει να προσέξετε κατά τη μετατροπή του χτιστού τζακιού σε ενεργειακό.

Για να έχει η ένθετη εστία σας την καλύτερη δυνατή απόδοση, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ποιοτικό τζάκι κασέτα που θα έχει τις σωστές διαστάσεις, την απαιτούμενη θερμική απόδοση και θα συνοδεύεται από διεθνείς πιστοποιήσεις. Παράλληλα, είναι χρήσιμο να φροντίσετε να γίνει η εγκατάσταση από έμπειρο, εξειδικευμένο συνεργείο, ώστε η υλοποίηση να είναι επιτυχημένη. Ένα υπεύθυνο και σωστά οργανωμένο συνεργείο, μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίας μετατροπής του απλού τζακιού σε ενεργειακό, χωρίς πολλά μερεμέτια και με ένα σωστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Αν η μετατροπή του παλαιού σας τζακιού σε ενεργειακό, σας ενδιαφέρει ως λύση, η πρώτη κίνηση που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε τον Όμιλο Φράγκου στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, ή να επισκεφθείτε μία από τις εκθέσεις μας, ώστε να συζητήσουμε μαζί την ιδανική πρόταση για το χώρο και τις ανάγκες σας. Το μεγάλο φάσμα ποιοτικών προϊόντων, η πολυετής εγγύηση, αλλά και η υποστήριξη από έμπειρα και ειδικευμένα συνεργεία, θα σας εξασφαλίσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα σας χαρίζει ζεστασιά και θαλπωρή για καιρό. Κατά  την μετατροπή απλού τζακιού σε ενεργειακό πρέπει να επισημανθεί ότι απομακρύνονται ηλεκτρολογικές κατασκεύες και ξύλινα στοιχεία που περικλείουν το τζάκι ή εσωκλείονται στην κατασκευή του

Διαβάστε επίσης